Σπιτικό παγωτό Σικάγο: Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για κάποιον από τη δροσιά ενός παγωτού. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για παγωτό Σικάγο, το οποίο είναι φτιαγμένο από σπιτική συνταγή. Παρακάτω βρίσκονται όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να το δημιουργήσετε:
– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 1/2 κουτάκι παγωμένο ζαχαρούχο γάλα
– 200 γραμμάρια φρέσκο πλήρες γάλα
– 300 γραμμάρια σοκολάτα
– 2 φύλλα από ζελατίνη
– 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
– Σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
– Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος να χτυπηθεί μέχρι να γίνει σαντιγί.
– Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και παράλληλα βάζουμε σε παγωμένο νεράκι τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
– Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το φρέσκο γάλα να κάψει πολύ.
– Αφού μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης τα στραγγίζουμε καλά και τα διαλύουμε μέσα στο καυτό γάλα.
– Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
– Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη ζελατίνη και το κονιάκ μέσα στη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
– Σε ένα μπολ βάζουμε δόσεις δόσεις το παγωτό και ενδιάμεσα στις στρώσεις βάζουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας.
– Τέλος, τοποθετούμε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει.
– Σερβίρουμε με σαντιγί, μπισκοτάκια παγωτού και επιπλέον σιρόπι σοκολάτας!