Καλοκαιρινή μηλόπιτα: Σας αρέσει πολύ, η μηλόπιτα και θέλετε να τι φτιάξετε για το καλοκαίρι; Μην το σκέφτεστε καθόλου. Πρόκειται για μία μηλόπιτα, διαφορετική από τις άλλες. Αυτό, διότι είναι καλοκαιρινή και υπόσχεται πολλά σε όσους δοκιμάσουν να τη φτιάξουν. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να τη φτιάξετε:
– 400 γραμμάρια μήλα
– 2 κουταλιές της σούπας και 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 250 γραμμάρια γάλα φρέσκο, πλήρες
– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 5 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
– 1 στικ βανίλια
– 6 έως 12 κουλουράκια βουτύρου ή μπισκότα τύπου shortbread
– Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα μήλα και τα ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
– Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τοποθετούμε για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα.
– Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
– Ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
– Σχίζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τη βανίλια κατά μήκος και μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της.
– Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
– Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα πάρει βράση.
– Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τα 200 γραμμάρια ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν.
– Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
– Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή πλέον φωτιά, έως ότου πήξει η κρέμα.
– Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε τα μήλα.