Τραγανή τυρόπιτα: θέλετε να κάνετε μια νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα για τους φίλους σας, αλλά και τους συγγενείς σας. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή, η οποία αναμένεται να σας δικαιώσει.
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
– 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
– 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
– 2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ελαιόλαδο
– Βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι και ξύδι και τα ανακατεύουμε.
– Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, βάζοντας αλεύρι.
– Κάνουμε το ζυμάρι μπαλίτσα και κόβουμε μικρά κομμάτια.
– Ανοίγουμε φύλλο, με μία προς μία μπαλίτσα.
– Ρίχνουμε σταδιακά λάδι και τρίβουμε φέτα.
– Κλείνουμε το φύλλο από δεξιά, αριστερά, διπλώνοντας το κάτω μέρος.
– Κλείνουμε το απέναντι φύλλο για να γίνει φάκελος.
– Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάψει, το λάδι.
– Τοποθετούμε τα κομμάτια από την τυρόπιτα ένα προς ένα στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
– Στο τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
– Καλό θα ήταν να βάλετε σακουλάκια στην κατάψυξη για να έχετε αποθέματα.
– Επίσης, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια γέμιση.