Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική, αλλά και νηστίσιμη συνταγή; Μην αγχώνεστε, διότι υπάρχει λύση για την περίοδο της Σαρακοστής. Αυτό, που πρέπει να κάνετε μόνο, είναι ακολουθήσετε ευλαβικά, τα βήματα της ακόλουθης συνταγής. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 200 γραμμάρια φακές
– 1 κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 με 2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
– 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
– Λάδι για το τηγάνισμα
– Βράζουμε τις φακές έως ότου να μαλακώσουν για είκοσι πέντε περίπου λεπτά.
– Σουρώνουμε τις φακές μας.
– Αφήνουμε τις φακές μας να κρυώσουν.
– Πολτοποιούμε τις φακές στο μπλέντερ.
– Ζυμώνουμε τις φακές μας, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
– Βάζουμε, το μίγμα μας για ένα μισάωρο στο ψυγείο.
– Πλάθουμε, τα κεφτεδάκια μας.
– Αλευρώνουμε, τα κεφτεδάκια μας.
– Τηγανίζουμε κανονικά, τα κεφτεδάκια μας, σε καυτό λάδι.
* Επιπλέον συμβουλή: Μπορούμε να βάλουμε τους φακοκεφτέδες μας σε αραβικές πίτες και να κάνουμε φαλάφελ ή να τους απολαύσουμε, με ό,τι άλλο επιθυμούμε.