Το κριθαράκι με μανιτάρια, καρότα και παξιμάδια είναι μία γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους νηστεύουν την περίοδο της Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα χορταστικό πιάτο, το οποίο σερβίρεται ζεστό και περιέχει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό.
½ κιλό κριθαράκι χοντρό. , ¾ κούπας ελαιόλαδο , 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια , 7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα , 1 κούπα ντομάτα κονκασέ , 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε , 8 κούπες ζωμός λαχανικών , 6 παξιμάδια κρητικά (προαιρετικά) , Αλατοπίπερο κατά βούληση
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κριθαράκι να γυαλίσει. Βάζετε το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικών και το αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να φουσκώσει με την κατσαρόλα καπακωμένη.Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από ένα κρητικό παξιμάδι, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.