Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου: Επιθυμείτε να κάνετε ένα νηστίσιμο γλυκό για την περίοδο της σαρακοστής; Θέλετε ένα γλυκό για να κερνάτε την οικογένειά σας, αλλά και τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Αναλυτικότερα:
– Γάλα Καρύδας 1 λίτρο
– Σιμιγδαλι 120 γραμμάρια ψιλό
– Ζάχαρη Άχνη 100 γραμμάρια
– Βουτυρο 50 γραμμάρια φυτικό
– Βανίλια 2 με 3
– Φρυγανιά για τη βάση
– Μαρμελάδα της αρέσκειά σας
– Για το σιρόπι
– Ζαχαρη 250 γραμμάρια
– Νερό 100 γραμμάρια
– Λεμονι 2 κουταλιές της σούπας
– Λεμονι 3 φλούδες
– Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι την ζάχαρη και τις φλούδες από το λεμόνι και μόλις βράσει το βγάζουμε απο την εστία μας και το αφήνουμε να κρυώσει.
– Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας η σόγιας η αμυγδάλου και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μας δέσει η κρέμα!!
– Αποσύρουμε και Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη τις βανιλίνες και το βούτυρο το φυτικό συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
– Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ30 και τοποθετούμε τις φρυγανιές η τα μπισκότα η κέικ νηστίσιμο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι που ετοιμάσαμε η μπορούμε να σιροπιάσουμε με το σιρόπι από κομπόστα!!
– Αφρατεύουμε την κρέμα με το μίξερ χειρός και το ρίχνουμε επάνω στις φρυγανιές και τελειώνουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας!!! Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε την επόμενη μέρα για να μαλακώσουν οι φρυγανιές