nistisimo-ekmek-eykoli-syntagi-gia-to-pio-ygieino-kai-nostimo-glyko-tis-megalis-evdomadas-42461
20:10

Νηστίσιμο εκμέκ: Εύκολη συνταγή για το πιο υγιεινό και νόστιμο γλυκό της Μεγάλης Εβδομάδας

20:10
Newsroom

Νηστίσιμο εκμέκ: Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο γλυκό, το οποίο φτιάχνουν συνήθως, οι νοικοκυρές, την περίοδο της Σαρακοστής; Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε κάλλιστα να το φτιάξετε σε περίοδο νηστείας όπως αυτή που διανύουμε. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να κάνετε για να δημιουργήσετε το τέλειο νηστίσιμο εκμέκ:

Νηστίσιμο εκμέκ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Νηστίσιμο εκμέκ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 1/2 κιλό καταϊφι

– 1 βιτάμ

– 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια

– 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (σ.σ. μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

– 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 3 με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

– 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

– 5 ποτήρια νερό

– 5 ποτήρια ζάχαρη

Advertisement

Νηστίσιμο εκμέκ: Εκτέλεση συνταγής

– Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

– Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

– Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Advertisement

Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:

– Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο.

– Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

– Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμε, με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο καταϊφι.

Advertisement

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα:

– Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.

– Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

– Καταρχάς, πλένουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

– Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

– Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.