Η νηστεία πάει χέρι χέρι με την απόλαυση ειδικά αυτό το διάστημα που μένουμε σπίτι και πρέπει να γλυκάνουμε τον πόνο μας. Άλλωστε αυτήν την περίοδο είναι προτιμότερο να ετοιμάζουμε τα γεύματα και τα γλυκά μας στο σπίτι για λόγους υγιεινής. Η τούρτα σοκολάτας δε διαφέρει καθόλου σε γεύση με μια παραδοσιακή και μπορείτε να την φτιάξετε όλο το χρόνο αν είστε vegan. Γίνεται εύκολα και είναι βέβαιο πως αυτή η τούρτα σοκολάτας θα εξαφανιστεί μέσα στην ημέρα πολύ εύκολα. Κανείς δε θα πει “όχι” σε ένα γλυκό.
Advertisement
Τα υλικά για το παντεσπάνι της τούρτας σοκολάτας
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. νερό
Υλικά για τη κρέμα:
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γρ κουβερτούρα
γλυκό κουταλιού της προτίμησής σου (προαιρετικά)
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζανάκια καφέ νερό
2 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
1 βανίλια
Για την κρέμα της τούρτας σοκολάτα
Ψιλοκόβεις τη κουβερτούρα και τη βάζεις σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τη ζάχαρη και ρίχνεις το μείγμα πάνω από τη κουβερτούρα.
Περιμένεις ένα λεπτό και ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Όταν κρυώσει απλά το χτυπάς στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντιγί.
Πώς να ετοιμάσεις το παντεσπάνι για την τούρτα σοκολάτας
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύεις με ένα σύρμα.
Ανακατεύεις το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνεις στο μπολ και συνεχίζεις με το σπορέλαιο και το νερό.
Χτυπάς δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.
Ψήνεις για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζεις αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνεις λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζεις σε μια πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει καλά.
Για το μοντάρισμα της τούρτας σοκολάτας
Βράζεις 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβεις το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλεις.
Βάζεις τον πρώτο πάτο, ραντίζεις με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτεις το 1/3 της κρέμας.
Αν θέλεις βάζεις και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.
Βάζεις τον δεύτερο πάτο και συνεχίζεις, το ίδιο και με τον τρίτο.
Στολίζεις με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.