Καλή η νηστεία, όμως, καλό θα είναι να έχετε και ένα γλυκό για να την περάσετε. Φτιάξτε σιμιγδαλένιο χαλβά με χυμό πορτοκάλι, βοηθώντας τον οργανισμό σας να κάνει μια ισορροπημένη διατροφή τις ημέρες που κάνετε νηστεία.
Κοκκινίζουν είναι το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο μέχρι να φέρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη τον χυμό το ξύσμα μια βανίλια και λίγη κανέλα και το βράζουμε ένα δύο λεπτά.
Μετά ρίχνουμε προσεκτικά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει όχι τελείως γιατί θα φουσκώσει το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες το βάζουμε σε φόρμα όπως είναι ζεστό το σκεπάζουμε με μια πετσέτα όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Επίσης, με την παραπάνω συνταγή θα έχετε τη δυνατότητα να «γλυκάνετε» τον ουρανίσκο σας, μη σπάζοντας τη νηστεία σας.