Υλικά συνταγής:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτάκι μπύρα
1 μικρή βρασμένη πατάτα
αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1/2 φλιτζάνι αρακά
1 τριμμένο καρότο
Εκτέλεση συνταγής:
– Σε αντικολλτικό τηγάνι ζεσταίνετε τον αρακά με 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη μαζί με τα κρεμμυδάκια και το καρότο.
– Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά.
– Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.
– Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η παραπάνω συνταγή ανταποκρίνεται σε μερίδες δύο έως τεσσάρων ατόμων.