Νηστίσιμη σοκολατόπιτα: Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής. Οι περισσότερες νοικοκυρές είναι λάτρεις των γλυκών και το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της οικογένειάς τους. Επειδή, είναι Σαρακοστή, δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθεί κάποιος, το γλυκάκι του. Αντιθέτως, μπορεί να το απολαύσει. Παρακάτω ακολουθεί μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική και νηστίσιμη συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 145 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 25 γραμμάρια κακάο
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
– 25 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 45 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
– Δύο κουταλιές του γλυκού ξύδι
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 60 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– Vegan πραλίνα «Sisinni»
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πως να εκτελέσετε σωστά, συγκεκριμένα σημεία της συνταγής. Αναλυτικότερα:
– Δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα μείγμα απ’π τη σοκολατόπιτά μας.
– Πριν τοποθετήσουμε, το μείγμα από τη σοκολατόπιτά μας, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε, το μείγμα από τη σοκολατόπιτά μας, στο φούρνο μας.
– Ψήνουμε, το μείγμα, από τη σοκολατόπιτά μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή! Το ψήσιμο για το μείγμα της σοκολατόπιτάς μας διαρκεί περίπου είκοσι πέντε λεπτά.
– Λιώνουμε, τη vegan πραλίνα της «Sisinni» στο φούρνο μικροκυμάτων μας.