Νηστίσιμη μηλόπιτα: Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να κάνουν μία νηστίσιμη συνταγή για γλυκό. Σε περίπτωση που θέλετε και εσείς να συντροφεύετε γευστικά τις ημέρες της νηστείας, με κάποιο γλυκό, αλλά νηστίσιμο έδεσμα, τότε δεν έχετε, παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
– 4 μήλα. – 100 γραμμάρια μέλι. – 350 γραμμάρια σταφίδες. – 150 ml λάδι. – 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. – 100 ml χυμός πορτοκάλι. – 3 κουταλιές του γλυκού Baking Powder. – 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα. – 1 βανίλια
– Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250 ml ζεστό νερό για μισή ώρα. – Μετά τις χτυπάμε στο Multi έως ότου να λιώσουν τελείως. – Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. – Πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου. – Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας. – Μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κέικ, με αποσπώμενο πάτο. – Κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο. – Στρώνουμε το φύλο στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο. – Καθαρίζουμε τα μήλα. – Κόβουμε, τα μήλαα, σε κυδωνάτες φέτες. – Μαγειρεύουμε, τα μήλα, σε τηγάνι για 8 – 10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. – Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. – Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια. – Χτυπάμε, τα υλικά μας, σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη. – Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους. – Προσθέτουμε τη ζύμη. – Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά. – Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.