Η μηλόπιτα είναι ένα κλασσικό γλυκό που σε όλον τον κόσμο το τρώνε σε κάθε εκδοχή του οι άνθρωποι είτε με τον καφέ ή το τσάι τους ή ακόμη και ως πρωινό. Σε σχέση με τα άλλα γλυκά είναι πολύ πιο υγιεινό Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε καστανή ζάχαρη και σταφίδες ή να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
Τα οφέλη των μήλων
Το μήλο είναι ένα φρούτο που μπορείτε να απολαμβάνετε σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν στο σώμα και στη συνολική σας υγεία απίστευτα οφέλη.
Τα βασικά τους οφέλη προέρχονται από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και πηκτίνη τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της καταστροφικής δράσης των ελεύθερων ριζών ενώ παράλληλα προωθούν τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος.
Όπως όμως και αν το προτιμάτε είναι βέβαιο πως κανείς δεν θα το πεεριφρονήσει.
Τα υλικά της μηλόπιτας
- Μία κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο)
- Μία κούπα καλαμποκέλαιο
- Μία κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό (το ανθρακικό αντικαθιστά τα αυγά και βοηθά το μείγμα να φουσκώσει ενώ παράλληλα δίνει τέλεια γεύση)
- Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
- Δύο βανίλιες
- Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4-5 μήλα σε κυβάκια (καλό θα είναι, στο μπολ με τα κομμένα μήλα να προσθέσεις μαύρη ζάχαρη και κανέλλα διότι με αυτό το τρόπο δεν μαυρίζουν κι έχουν υπέροχη γεύση)
*Αν σας αρέσουν τα καρύδια, προσθέτετε μερικά
Παρασκευή της μηλόπιτας
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι μας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).
Έχουμε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλουμε το ταψί μας το χαμηλώνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.