Νηστίσιμες τηγανίτες: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, αλλά και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να έχετε κάποιο έτοιμο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Μην αγχώνεστε. Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα, την παρακάτω συνταγή.
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. – Χυμός από 3-4 πορτοκάλια. – Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο. – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. – 1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα. – Μέλι, για το σερβίρισμα. – Κανέλα, για το πασπάλισμα. – Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα. * Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.
– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό). – Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. – Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά. – Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. – Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα. – Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. – Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.