Ψιλοκόβεις τη κουβερτούρα και τη βάζεις σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τη ζάχαρη και ρίχνεις το μίγμα πάνω από τη κουβερτούρα.
Περιμένεις ένα λεπτό και ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Όταν κρυώσει απλά το χτυπάς στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντυγί.
Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύεις με ένα σύρμα. Ανακατεύεις το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνεις στο μπολ και συνεχίζεις με το σπορέλαιο και το νερό.
Χτυπάς δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.
Ψήνεις για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζεις αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνεις λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζεις σε μια πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει καλά.
Για το μοντάρισμα:
Βράζεις 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβεις το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλεις. Βάζεις τον πρώτο πάτο, ραντίζεις με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτεις το 1/3 της κρέμας.Αν θέλεις βάζεις και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.
Βάζεις τον δεύτερο πάτο και συνεχίζεις, το ίδιο και με τον τρίτο. Στολίζεις με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.
Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές μπορείτε να επισκέπτεστε καθημερινά το σάιτ μας.
Advertisement
Μόλις η τούρτα σοκολάτας είναι έτοιμη, κόψτε ένα κομμάτι και δοκιμάστε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας ευγνωμονείτε. Καλής σας απόλαυση