Τα όσπρια αποτελούν τη βάση της νηστείας, αλλά και μιας ισορροπημένης διατροφής. Αν βρίσκεστε σε περίοδο νηστείας, μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα ρεβύθια φούρνου, ακολουθώντας την παρακάτω νηστίσιμη συνταγή.
Τα ρεβύθια στο φούρνο είναι μία από τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές και σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να την δοκιμάσετε. Ας προχωρήσουμε λοιπόν με τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεσή της.
- 500γρ. (ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό και αλατι)
- 2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε και φυλάξτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές.
- Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ξεκινήστε να βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω.
- Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.
- Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.
Καλή όρεξη! Μόλις έχετε φτιάξει πεντανόστιμα και νηστίσιμα ρεβίθια φούρνου για εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας.
Διαβάστε Επίσης:
Νηστίσιμη συνταγή: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού στο «πι και φι»
Νηστίσιμη συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Νηστίσιμη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών