Νηστίσιμα μηλοπιτάκια: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Υπάρχει λύση και μάλιστα έχει αφορά την περίοδο της Σαρακοστής. Μπορείτε να κάνετε μία νηστίσιμη συνταγή για να σας συντροφεύει γευστικά τις ημέρες της Σαρακοστής. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε πεντανόστιμα μηλοπιτάκια, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Αναλυτικότερα:
Για τη ζύμη:
– 2 ποτήρια ηλιέλαιο. – 1 ποτήρι κρασί λευκό. – 800 γραμμάρια αλεύρι μαλακό. – 30 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ. – 2 βανίλιες.
Για τη γέμιση:
– 4 μήλα τριμμένα. – 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα. – 1/2 ποτήρι ζάχαρη. – Λίγο κονιάκ. – 3 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο
– Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε ελαφρά. – Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε τηγάνι μαζί με την ζάχαρη να καραμελώσουν. – Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι.Αφήνουμε να κρυώσει. – Παίρνουμε λίγη ζύμη στην παλάμη μας και την ανοίγουμε στρογγυλό φυλλαράκι. Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπαλάκι. – Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. – Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. – Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα