Νηστίσιμα κουλουράκια: Βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής. Πρόκειται για μία περίοδο περισυλλογής και νηστείας. Αποτελεί μία περίοδο, η οποία διαρκεί περίπου σαράντα ημέρες και οι πιστοί επιθυμούν να τρώνε μόνο νηστίσιμες τροφές. Μάλιστα, πολλά άρομα νηστεύουν και από λάδι.
Σε περίπτωση που θέλετε να συντροφεύετε γευστικά τις συγκεκριμένες ημέρες, υπάρχει λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε νηστίσιμα κουλουράκια. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Αναλυτικότερα:
– 1 κιλό αλεύρι (σ.σ. στο περίπου)
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 ποτήρι ηλιέλαιο
– 1 βανίλια
– 1 μπέικιν πάουντερ
– Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη.
– Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ μας.
– Αφήνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι μας.
– Το κάνουμε, βάζοντας λίγο – λίγο, το αλεύρι, στο μπολ μας.
– Όταν η ζύμη δεν κολλά στα τοιχώματα του μπολ μας, αλλά και στα χέρια μας τότε πάει να πει πως είναι έτοιμη.
– Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, όπως θέλουμε οι ίδιοι.
– Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά. (σ.σ. αυτό γίνεται ανάλογα πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.