Νηστίσιμα ελαιοπιτάκια: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική και νηστίσιμη συνταγή; Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι για να μπορείτε να τρώτε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για τις ημέρες της νηστείας; Τότε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε υπέροχα νηστίσιμα ελαιοπιτάκια. Μπορείτε να κάνετε μία δοκιμασμένη συνταγή για σίγουρα αποτελέσματα, όπως είναι η παρακάτω. Μάλιστα, τα ελαιοπιτάκια μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικότερο δεκατιανό ή απογευματινό για εσάς και για την οικογένειά σας. Αναλυτικότερα:
– 4 ποτήρια φαρίνα αλεύρι
– 1 ποτήρι ψιλοκομμένες ελιές
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
– 2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτάλια ξηρό δυόσμος
– 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
– Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι.
– Έπειτα, προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ σας.
– Ακολούθως, ρυζιάζετε με το λάδι.
– Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού.
– Στη συνέχεια ζυμώνετε, τα υλικά σας.
– Προσθέτετε τις ελιές ψιλοκομμένες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το δυόσμο και τα ζυμώνετε ξανά.
– Αφήνετε την ζύμη σκεπασμένη για 45 λεπτά.
– Πλάθετε τις ελιόπιτες σε στρόγγυλο σχήμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.