Κολοκυθάκια με κουρκούτι: Όλοι έχουμε επιθυμήσει να γευτούμε ξανά τα υπέροχα κολοκυθάκια της γιαγιάς μας. Τα συγκεκριμένα κολοκυθάκια ήταν τέλεια. Δεν είχαν καθόλου περιττό λάδι. Δεν ήταν πάρα πολύ τραγανά, δεν ήταν ούτε και καμένα. Επίσης, δεν ήταν καθόλου ωμά. Είναι βέβαιο πως τα κολοκυθάκια, με κουρκούτι της γιαγιάς μας ήταν μια σπάνια και υπέροχη συνταγή. Ωστόσο, οι περισσότερες φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους επάνω στη συγκεκριμένη συνταγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπορέσουν και οι γονείς μας να κάνουν την αντίστοιχη συνταγή. Αν θέλετε κι εσείς να τη μάθετε και να τη μαγειρέψετε, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τα πιο νόστιμα γεμιστά στον φούρνο
Advertisement
– Κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλά κομμάτια
– Αλεύρι
– Αλάτι
1. Αρχικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια μας.
2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας.
3. Έπειτα, βάζουμε τα κολοκυθάκια μας στο σουρωτήρι.
4. Ακολούθως, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
5. Βάζουμε λάδι στο κατσαρολάκι.
6. Περιμένουμε το λάδι από το κατσαρολάκι μας να ζεσταθεί.
7. Βάζουμε αλεύρι σε μία σακούλα.
8. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αλευρώνουμε καλά.
9. Έπειτα, παίρνουμε μια ποσότητα από κολοκυθάκια και τα τινάζουμε μέσα στη σακούλα.
10. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μας. Σκοπός είναι να τηγανιστούν, παίρνοντας χρυσαφένιο χρώμα. Χρησιμοποιούμε κουτάλα με τρύπες για να τα αφαιρέσουμε τη σωστή χρονική στιγμή.
11. Αφαιρούμε τα κολοκυθάκια μας από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί για να σκουπιστεί το λάδι τους.
12. Έπειτα, βάζουμε όλα τα κολοκυθάκια μας, που έχουν τηγανιστεί επάνω σε μία πιατέλα.
13. Αυτό ήταν! Η συνταγή μας είναι έτοιμη για να καταναλωθεί.