Μπρικόπιτα: Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνταγή πίτας, η οποία είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μία εντυπωσιακή συνταγή πίτας σαν κι αυτή, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συνταγής, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο με καλαμποκάλευρο»
– 800 γραμμάρια κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς πέτσα)
– 70 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 60 γραμμάρια βούτυρο
– 4 αυγά
– Ελαιόλαδο
– Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Αλάτι
– Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε τη μπρικόπιτα.
– Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
– Σ΄ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε αρκετό χοντροτριμμένο πιπέρι, 1200 ml. ζεστό νερό και αλάτι.
– Βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά και κατόπιν το αφαιρούμε από το ζωμό και το ξεψαχνίζουμε.
– Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε 600 ml. ζωμό και το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε.
– Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε.
– Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα 4 φύλλα «τσαλακωμένα» ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μισή κρέμα από καλαμποκάλευρο, επάνω της το κοτόπουλο και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
– Κλείνουμε την μπρικόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
– Βγάζουμε την πίτα την περιχύνουμε με 300 ml. από το ζωμό που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι΄ακόμη 40 λεπτά.
– Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.