mpraoynis-syntagi-poy-den-prepei-na-leipei-apo-kanena-psygeio-104779
15:21

Μπράουνις : Συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ψυγείο

15:21
Χριστίνα Προφαντή

Το μπράουνις αποτελεί ένα απολαυστικό γλυκό, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο καμιάς νοικοκυράς, η οποία σέβεται τον εαυτό της.

Μπράουνις, υλικά:

– 1,5 κούπα μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι

– (225 g) ψιλοκομμένη σοκολάτα ημίγλυκη ή σοκολάτα γλυκόπικρη( 60-70% κακάο)

– ¾ φλιτζάνι άγλυκη ολλανδική σκόνη κακάο, (90 g)

– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη εσπρέσο

– 2 φλιτζάνια ζάχαρης (400 g)

– ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη (110 g)

– 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 2 κουταλάκια αλάτι kosher

– 6 μεγάλα αυγά

– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125 g)

– αλάτι

Advertisement

Μπράουνις, εκτέλεση:

– Αλείψτε τον πάτο του ταψιού με το βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε μία λαδόκολλα κατα μήκος και μία κατά πλάτος του ταψιού.

– Αλείψτε τες από πάνω με βούτυρο

– Ανακατέψτε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ¼ φλιτζάνι (30 γρ.) σκόνης κακάου και τη σκόνη εσπρέσο σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το στην άκρη.

– Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει, περίπου 5 λεπτά.

– Αμέσως μετά ρίχνουμε το ζεστό βούτυρο πάνω από το μείγμα σοκολάτας και το αφήνουμε να καθίσει για 2 λεπτά.

– Έπειτα ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σοκολάτα να γίνει τελείως υγρό και ομογενοποιημένο.

– Ανακατέψτε την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

– Χτυπήστε με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.

– Μετά ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο το μείγμα.

– Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 180 ° C.

– Κοσκινίστε το αλεύρι και την υπόλοιπη σκόνη κακάο πάνω από το μείγμα και χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψετε.

– Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και και ψήστε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά στην κορυφή, περίπου 20 λεπτά.

– Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο χρησιμοποιώντας γάντια φούρνου ή πετσέτες κουζίνας και, στη συνέχεια, αφήστε απαλά την κατσαρόλα σε μια επίπεδη επιφάνεια μέχρι να ξεφουσκώσει ελαφρά το brownies.

– Πασπαλίστε με αλατισμένο θαλασσινό αλάτι.

– Βάλτε πάλι το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο.

– Βάλτε το ταψί σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

– Χρησιμοποιήστε την λαδόκολλα για να ανασηκώσετε το Brownies από το ταψί

– Κόβετε σε 24 κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Η συνταγή του πολυδιαφημισμένου μπράουνις, μπορεί να κάνει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του σπιτιού σας, να σας «βγάλουν» το καπέλο.

Advertisement

Advertisement