Το μπράουνις αποτελεί ένα απολαυστικό γλυκό, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο καμιάς νοικοκυράς, η οποία σέβεται τον εαυτό της.
Μπράουνις, υλικά:
– 1,5 κούπα μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι
– (225 g) ψιλοκομμένη σοκολάτα ημίγλυκη ή σοκολάτα γλυκόπικρη( 60-70% κακάο)
– ¾ φλιτζάνι άγλυκη ολλανδική σκόνη κακάο, (90 g)
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη εσπρέσο
– 2 φλιτζάνια ζάχαρης (400 g)
– ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη (110 g)
– 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 2 κουταλάκια αλάτι kosher
– 6 μεγάλα αυγά
– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125 g)
– αλάτι
Μπράουνις, εκτέλεση:
– Αλείψτε τον πάτο του ταψιού με το βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε μία λαδόκολλα κατα μήκος και μία κατά πλάτος του ταψιού.
– Αλείψτε τες από πάνω με βούτυρο
– Ανακατέψτε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ¼ φλιτζάνι (30 γρ.) σκόνης κακάου και τη σκόνη εσπρέσο σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
– Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει, περίπου 5 λεπτά.
– Αμέσως μετά ρίχνουμε το ζεστό βούτυρο πάνω από το μείγμα σοκολάτας και το αφήνουμε να καθίσει για 2 λεπτά.
– Έπειτα ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σοκολάτα να γίνει τελείως υγρό και ομογενοποιημένο.
– Ανακατέψτε την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
– Χτυπήστε με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
– Μετά ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο το μείγμα.
– Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 180 ° C.
– Κοσκινίστε το αλεύρι και την υπόλοιπη σκόνη κακάο πάνω από το μείγμα και χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψετε.
– Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και και ψήστε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά στην κορυφή, περίπου 20 λεπτά.
– Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο χρησιμοποιώντας γάντια φούρνου ή πετσέτες κουζίνας και, στη συνέχεια, αφήστε απαλά την κατσαρόλα σε μια επίπεδη επιφάνεια μέχρι να ξεφουσκώσει ελαφρά το brownies.
– Πασπαλίστε με αλατισμένο θαλασσινό αλάτι.
– Βάλτε πάλι το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο.
– Βάλτε το ταψί σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
– Χρησιμοποιήστε την λαδόκολλα για να ανασηκώσετε το Brownies από το ταψί
– Κόβετε σε 24 κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
Η συνταγή του πολυδιαφημισμένου μπράουνις, μπορεί να κάνει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του σπιτιού σας, να σας «βγάλουν» το καπέλο.