Μπισκοτόγλυκο: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό, το οποίο να σας συντροφεύει γευστικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη συνταγή:
– Μπισκότα Πτι μπερ
– Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι
Για την κρέμα
– Πέντε ποτήρια νερό
– Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
– Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
– Μία βανίλια
*Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.
– Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
– Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
– Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
– Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
– Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
– Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
– Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
– Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.