Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι μία γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με μόλις τέσσερα υλικά.
Πρόκειται για μία γλυκιά συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει απόλυτα τον καφέ ή ικανοποιήσει τις πρωινές και απογευματινές λιγούρες, ενώ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. αλεύρι
Κακάο
Σε ένα μίξερ χτυπάμε 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο γάλα(397γρ.) και σταδιακά 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε τρία μέρη. Στα δύο μέρη βάζουμε και κακάο. Λίγη ποσότητα στο ένα, περισσότερο στο άλλο για να έχουν διαφορετικό χρώμα.
Πλάθουμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα στις αντιστάσεις στους 180 για 15 λεπτά.
Για περισσότερο άρωμα και γεύση στα μπισκοτάκια βουτύρου προσθέστε βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς.