Τα τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι είναι πεντανόστιμα και γίνονται αφράτα, μαλακά και ζουμερά, ενώ μπορείτε να τα συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα θέλετε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, γιατί ταιριάζουν με όλα.
Μη χάσετε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
αυγα 2
κρεμμυδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
σκορδο 2 στο τρίφτη
ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
ξύδι 2 κσ
σιμιγδαλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
αλατι κατά βούληση
πιπέρι μπόλικο
ρίγανη κατά βούληση
ηλιέλαιο όσο χρειάζεται
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρο τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.
Πηγή: Mommy & Daddy cool