Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που φτιάξατε ποτέ

10:45
Νίκη Μουλά

Τα τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι είναι πεντανόστιμα και γίνονται αφράτα, μαλακά και ζουμερά, ενώ μπορείτε να τα συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα θέλετε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, γιατί ταιριάζουν με όλα.

 

Advertisement

Τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Θα εντυπωσιάσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη

 

Μη χάσετε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Advertisement

 

Advertisement

Υλικά

κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
αυγα 2
κρεμμυδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
σκορδο 2 στο τρίφτη
ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
ξύδι 2 κσ
σιμιγδαλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
αλατι κατά βούληση
πιπέρι μπόλικο
ρίγανη κατά βούληση
ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.

Advertisement

 

Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρο τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

 

Advertisement

Πηγή: Mommy & Daddy cool

TAGS:
Advertisement