Μπιφτέκια με πατάτες, ένα φαγητό που μπορείτε να πειραματιστείτε και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.
Συγχρόνως είναι ένα φαγητό που αγαπά όλη η οικογένεια. Σε ποιον δεν αρέσουν τα αφράτα μπιφτέκια και οι πατάτες φούρνου; Σε αυτή όμως τη συνταγή θα βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να φτιάξετε τις πατάτες. Επίσης, τα μπιφτέκια δεν έχουν πολλά υλικά για να έχουν έντονη τη γεύση του κρέατος.
6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στυμμένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε όλα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές.
Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά, δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε – τις ξεπλένουμε καλά ξανά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα ,προσθέτουμε τον κύβο που τον έχουμε ήδη τρίψει, το αλατοπίπερο, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.
Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα, τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο μπορείτε να το συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα ή με μια χωριάτικη σαλάτα.