Μπεκρή μεζέ – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μια παραδοσιακή συνταγή, η οποία προέρχεται από τις γιαγιάδες μας; Θέλετε να εντυπωσιάσετε με κάτι μοναδικό τους φίλους και τους συγγενείς σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
– 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
– 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
– 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
– 1 κουταλιά του γλυκού τοματοπελτές
– Ελαιόλαδο
– Κύμινο
– Μπαχάρι
– Ζάχαρη
– Αλάτι
– Κόκκινο καυτερό πιπέρι (σ.σ. εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο πιπέρι)
– Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
– Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος για περίπου πέντε λεπτά.
– Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριά και σκόρδο.
– Συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
– Ανακατεύουμε το τηγάνι για ακόμη περίπου τρία λεπτά.
– Σβήνουμε το φαγητό μας, με κρασί.
– Προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
– Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου τριάντα λεπτά. Δηλαδή, το αφήνουμε να βράσει σιγά – σιγά έως ότου μελώσει η σάλτσα. Προαιρετικά σιγοβράστε το φαγητό για περίπου είκοσι λεπτά.
– Μεταφέρετε το φαγητό σας σε πήλινο σκεύος.
– Προσθέστε πάνω από το πήλινο σκεύος τυρί μοτσαρέλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.
– Ψήστε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το ψήσιμο πρέπει να διαρκέσει περίπου δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, το φαγητό πρέπει να ψηθεί έως ότου λιώσει το τυρί.