Μπατζίνα: Μια παραδοσιακή κι εύκολη συνταγή της Καρδίτσας, χωρίς φύλλο που τη φτιάχνετε γρήγορα.
Μπατζίνα: Πως προέκυψε αυτή η πίτα
Είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, συγκεκριμένα μια πανεύκολη πολύ λεπτή αλμυρή «γυμνή» κολοκυθόπιτα.
Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα, σαν εύκολη λύση για να χορτάσουν την «πείνα» τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια!
Μπατζίνα: Υλικά συνταγής
80 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι χοντρό
750 γρ κολοκυθάκι
150 γρ γάλα
4 αυγά-
400 γρ φέτα τυρί
1 κτγ ρίγανη
Λίγο πιπέρι
400 γρ αλεύρι
100 γρ τυρι φέτα
50 γρ αγελαδινό βούτυρο
ταψί διάστασης 40cm
Για την εκτέλεση δείτε το βίντεο:
Καλά μαγειρέματα και καλή απόλαυση!