Συνταγές: Οι καλύτερες συνταγές για το 2021, που θα σε κάνουν να λατρέψεις τη μαγειρική στο σπίτι. Με αυτές τις εύκολες συνταγές που έχω να σου προτείνω θα φας νόστιμα, ποιοτικά αλλά κυρίως εύκολα και γρήγορα γεύματα στο σπίτι.
Για εσένα που περνάς ατελείωτες ώρες στη δουλειά ή στη σχολή και γυρνάς κατάκοπος στο σπίτι, με φοβερή πείνα αλλά χωρίς καμία όρεξη για μαγειρική. Για εσένα που δεν σου αρέσει να σπαταλάς τον χρόνο σου πάνω από τηγάνια και κατσαρόλες και προτιμάς να τον περνάς πιο δημιουργικά , βλέποντας μια σειρά ή κάνοντας μια βόλτα, αλλά είσαι και καλοφαγάς. Για εσένα που όταν αρχίσει το στομάχι να διαμαρτύρεται δεν έχεις την υπομονή ούτε τη θέληση να περιμένεις το μοσχαράκι να σιγομαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για δυόμισι ώρες. Ναι! Για εσένα λέω. Ήρθε η ώρα να βάλεις τη μαγειρική στη ζωή σου και να πάψει η κουζίνα σου να είναι διακοσμητική.
Συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα με σάλτσα μουστάρδας
Μία από τις αγαπημένες συνταγές της ελληνικής οικογένειας. Ποιος θα πει όχι σε ένα ζουμερό μπιφτέκι ψημένο στη σχάρα, λουσμένο από την πιο λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας; Νόστιμη, υγιεινή και φοβερά γρήγορη συνταγή που θα καταλήξει να είναι μία από τις καθημερινές επιλογές γεύματος για εσένα και την οικογένειά σου.
Τα Υλικά της συνταγής: Τι θα χρειαστούμε
- 8ΟΟ γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
- 1 Κρεμμύδι
- Μισή πιπεριά
- Μισή ντομάτα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 Αυγό
- 4 κουταλιές σούπας φρυγανιά
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Τα υλικά για την σάλτσα μουστάρδας: Τι θα χρειαστούμε
- 5 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 χυμό λεμονιού
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κουτ. σούπας μελι
Εκτέλεση για την σάλτσα
Χτυπάμε καλά το μείγμα, με το μιξεράκι του καφέ, μέχρι να δούμε πως γίνεται μία μάζα.
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Λιώστε τα λαχανικά στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί . Μόλις περάσει η μία ώρα και το μείγμα είναι έτοιμο, πλάστε τα και ψήστε.
Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια 220-230 γρ. το καθένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με πατάτες τηγανίτες ή με ρύζι γι όσους προσέχετε τη διατροφή σας ή κάνετε δίαιτα.
Παραδοσιακή συνταγή για καλαμαράκια τηγανιτά που λιώνουν στο στόμα
Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο υπέροχα, καλοτηγανισμένα καλαμαράκια; Κανείς! Είναι μία από τις παραδοσιακές συνταγές που είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Αδιαμφισβήτητα ο πιο διαδεδομένος κι αγαπητός τσιπουρομεζές. Μαγειρεύεται στο λεπτό και τρώγεται καλύτερα ζεστός-ζεστός μόλις βγει απ’το τηγάνι. Μπορεί να συνοδευτεί από πατάτες τηγανιτές, άλλα θαλασσινά και μεζέδες ή για τους πιο εγκρατείς της παρέας από μία δροσερή σαλάτα.
Μιλάμε όμως για καλαμαράκια σωστά τηγανισμένα και βέβαια το σωστό τηγάνισμα του καλαμαριών δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε απλό. Σας έβαλα σε σκέψεις; Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
Αυτό που θέλω είναι να δούμε μαζί πως μπορούμε να πετύχουμε να βγουν τα καλαμαράκια από το τηγάνι ωραιότατα και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση!
Με λίγα λόγια, πάμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τα τηγανητά καλαμαράκια ώστε να είναι πολύ μαλακά μέσα και τραγανά τραγανά από έξω.
Τα υλικά για καλαμαράκια τηγανιτά: Τι υλικά θα χρειαστούμε
- 1 κιλό καλαμάρια (καθαρισμένα-στεγνά και κομμένα σε φέτες)
- 2 φλ. αλεύρι χωριάτικο ή μίξη με καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γλ. αλάτι ψιλό
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αν τα καλαμάρια είναι κατεψυγμένα αφήστε να ξεπαγώσουν καλά.
Αν είναι ολόκληρα καθαρίστε τα ως εξής: τραβήξτε και κόψτε τα πλοκάμια και αφαιρέστε το στόμα και τα μάτια τους. Όταν τραβήξετε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, τα οποία φυσικά και τα πετάτε.Μετά επιβάλλεται να αφαιρέσετε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους.
Τέλος με το ψαλίδι της κουζίνας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα σε ροδέλες, αν είναι μεγάλα. Αν είναι μικρά μπορείτε να τα τηγανίσετε και ολόκληρα…
Πλύνετέ τα πολύ καλά και αφήστε τα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βάλτε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και αφήστε να κάψει πολύ καλά. Το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε να σκεπάζει μια στρώση καλαμαράκια.
Για να κάνετε πιο ανώδυνο το αλεύρωμά τους βάλτε σε μια νάυλον σακούλα αρκετό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αναμίξτε το με λίγο καλαμποκάλευρο.
Βάλτε μέσα στη σακούλα με το αλεύρι κάμποσα καλαμαράκια και κλέιστε την προσεχτικά. Ανακινείστε την μέχρι τα καλαμαράκια να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάξτε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και βάλτε λίγα λίγα στο καυτό λάδι. Αν μπείτε στον πειρασμό να βάλετε πολλά μαζί θα «πέσει» η θερμοκρασία του λαδιού και τα καλαμαράκια θα γίνουν …νιανιά.
Αν χρησιμοποιήσετε τηγάνι, αρχίστε να τα γυρίζετε στο 1 λεπτό από τη στιγμή που θα τα βάλετε στο καυτό λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα και το λάδι τα σκεπάζει αφήστε τα ως έχουν.
Προτιμήστε να τα τηγανίσετε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, για να σκεπάζονται από το λάδι. Επαναλαμβάνετε η ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα καλαμαράκια. Προσοχή κάθε φορά αφήνετε το λάδι να κάψει και πάλι καλά, πριν να βάλετε την επόμενη τηγανιά.
Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι συνολικός χρόνος τηγανίσματος ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα τρία λεπτά με το ρολόι. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν και θα γίνουν… λαστιχωτά.
Εννοείται πως κάθε φορά που βγάζετε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζετε.
Μην τα αλατίσετε ποτέ πριν τα τηγανίσετε γιατί με το αλάτι θα «σφίξουν».
Σερβίρετέ τα ζεστά, περιχύστε τα με φρέσκο χυμό λεμονιού και… Καλή σας όρεξη!
Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο με πατάτες. Από τις καλύτερες συνταγές
Ποιος ακούει μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο και δεν του έρχονται στο μυαλό εικόνες από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι; Μάθε πώς να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο μαμαδίστικο φαγητό πανεύκολα! Ακολούθησέ την βήμα βήμα και θα καταλάβεις πως είναι μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχεις δοκιμάσει.
Τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τι υλικά θα χρειαστούμε
- 4 – 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 75 γρ. μουστάρδα απαλή
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 45 γρ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 15 γρ. + 15 γρ. μέλι
- 1,5 κιλό πατάτες (κομμένες σε κύβους)
- 3 – 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 4 – 5 σκελίδες (σκόρδο με τη φλούδα)
- 15 γρ. σόγια
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μούλτι το ελαιόλαδο, τους κύβους, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, το σκόρδο, το μέλι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
- Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.
- Στις μπριζόλες μας από την εξωτερική μεριά του κεντρικού κοκάλου υπάρχει συνήθως ένα παχύ στρώμα λίπους. Για να μπορεί να ψηθεί σωστά αλλά και για να πάρει όμορφο σχήμα η μπριζόλα μας ένα καλό tip είναι να κάνουμε τομές στο κομμάτι αυτό κάθετες προς το κεντρικό κόκαλο.
- Γυρνάμε τη μπριζόλα κάθετα (όρθια) πάνω στο ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές πλάτους 1 εκ. στο λίπος μέχρι να φτάσουμε το κεντρικό κόκαλο. Με το ψήσιμο μαζεύει το λίπος και φαίνεται σαν στη μπριζόλα μας να έχουν γίνει πολεμίστρες.
- Προσθέτουμε και τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Φροντίζουμε η πλευρά του λίπους να ακουμπάει περιμετρικά το ταψί, για να ψηθεί και να γίνει τραγανό.
- Εάν έχουμε χρόνο, καλό είναι να τις αφήσουμε για 12 ώρες να μαριναριστούν μέσα στο ψυγείο σκεπάζοντάς τες με αλουμινόχαρτο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μία φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με εξήντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας.
- Αφού ξεσκεπάσουμε, μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τις μπριζόλες για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, λίγα μυρωδικά και μπόλικο ζουμάκι.
Γαλοπούλα στο φούρνο με τραγανή πετσούλα. Η πανδαισία των συνταγών
Η πιο νόστιμη συνταγή για όσους λατρεύουν τα πουλερικά. Πιστεύεις πως η γαλοπούλα τρώγεται μόνο τα Χριστούγεννα; Ε λοιπόν, κάνεις λάθος. Είναι μια πολύ καλή κι ελαφριά λύση που μπορεί να αντικαταστήσει το συμβατικό κοτόπουλο.
Μαγειρεύεται πανεύκολα και μπορεί να συνοδευτεί από πεντανόστιμες πατάτες φούρνου είτε από μία υγιεινή σαλάτα.
Τα υλικά για γαλοπούλα στο φούρνο: Τι υλικά θα χρειαστούμε
- 2 μπούτια γαλοπούλας ολόκληρα (γύρω στα 2 κιλά σύνολο)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες baby, με τη φλούδα, καλά πλυμένες
Γαλοπούλα στο φούρνο: Εκτέλεση συνταγής
Αν θέλετε ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τσακίσει τα μπούτια σε μερίδες χωρίς να τα κόψει τελειώς. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
Βάζετε τα μπούτια σε ταψί και μπήγετε το σκόρδο σε διάφορα σημεία. Αλατοπιπερώνετε απ’ όλες τις μεριές.
Ανακατεύετε ελαφρά τη μουστάρδα με το μέλι και τους χυμούς τον εσπεριδοειδών (οι χυμοί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό φλιτζάνι). Αλείφετε με όσο από το μείγμα μελιού-μουστάρδας χρειαστεί την πέτσα και εξωτερικά τα μπούτια.
Μοιράζετε τις πατατούλες. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο και το μείγμα μελιού-μουστάρδας που περίσσεψε. Πασπαλίζετε με δενδρολίβανο.
Σκεπάζετε καλά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε τη γαλοπούλα στους 170°C για περίπου 2 ώρες χωρίς να την ανοίξετε. Αν θέλετε δένετε το ζουμί του φαγητού με λίγο κορν φλάουρ σε πιο πηχτή σάλτσα ή απλώς περιχύνετε τα μπούτια και τις πατάτες μ’ αυτό, όταν σερβίρετε τη γαλοπούλα -είναι πολύ νόστιμο και σκέτο.
Επίσης μπορείτε να ψιλοκόψετε την έτοιμη γαλοπούλα σας, να την βάλετε μέσα σε ψωμάκι, με μαρούλι και σος μουστάρδας και έχετε έτοιμο ένα γαλοπούλα σάντουιτς.
Αν έχεις έτοιμη τη γαλοπούλα σου, τότε υπάρχουν πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγές για να την χρησιμοποιήσεις.
Χορτόπιτα με φέτα για μερακλήδες. Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.
Πίτες συνταγές υπάρχουν πολλές. Αυτή όμως η συνταγή για πίτα είναι η καλύτερη! Αν τρομάζεις στην ιδέα να ανοίξεις φύλλο αλλά λατρεύεις τις πίτες, σου έχω τη λύση! Μπορείς να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη, λαχταριστή παραδοσιακή χορτόπιτα με τραγανό φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση. Μπορείς να τη μοιραστείς με την οικογένεια σου και τους φίλους σου ή αν θέλεις κράτα όλο το ταψί για σένα. Είναι τόσο νόστιμη που δικαιολογείσαι.
Ακολούθησέ την βήμα βήμα και θα καταλάβεις πως είναι μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα.
Συνταγή για παραδοσιακή χορτόπιτα: Τι υλικά θα χρειαστούμε
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3 πολύ τρυφερά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 /2 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1-2 κ.σ. αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 700 γραμ. διάφορα χόρτα άγρια και ήμερα όπως σπανάκι-σέσκουλα,
- 1 ματσακι Παπαρούνες (είναι χορταρακι)
- 1/2 ματσάκι μυρώνια
- 1/3 ματσάκι αγριομάραθο
- 300 γρ φέτα τριμμένη
Υλικά για την επάλειψη της χορτόπιτας
- μπόλικο λαδάκι από πάνω
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
Χορτόπιτα παραδοσιακή με φέτα: Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε στη νηστίσιμη χορτόπιτα. Ήμερα και άγρια χόρτα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι, με 3 και.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα να μαραθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, πάντα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε όλα τα χόρτα σε μεγάλη λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να πέσει λίγο ο όγκος τους.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά και να μαραθούν. Τα μαζεύουμε με τις χούφτες, αφήνοντας πίσω τα υγρά τους που δεν μας χρειάζονται. Τα βάζουμε σε καθαρό μπολ. Ρίχνουμε 1/4 φλ. από το συνολικό ελαιόλαδο στα χόρτα.
Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε τα βότανα ψιλοκομμένα, καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους. Τα ανακατεύουμε να λαδώσουν. Ρίχνουμε μέσα και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας και τοποθετούμε ένα φύλλο ολόκληρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στην μέση και τοποθετούμε τα μισά σε στυλ πλισέ λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Απλώνουμε πάνω τους την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας πάλι. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο απλωμένο με μικρή ζάρα.
Χτυπάμε το ένα αυγό που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και με την βοήθεια πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα, στους 180© για 1 + 15′.
Φανουρόπιτα κέικ για κάθε μέρα.
Συνταγές για φανουρόπιτα υπάρχουν πολλές. Αυτή όμως η συνταγή είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Είναι μία παραδοσιακή συνταγή για φανουρόπιτα που μπορείτε να κάνετε όλο το χρόνο και να τρώτε ως σνακ. Γιατί να φτιάξεις φανουρόπιτα μόνο όταν θέλεις να σου φανερώσει κάτι ο Άγιος; Αυτό το κεικ με τα εννιά απλούστατα υλικά εκτός από μαντικές ικανότητες έχει και φοβερή νοστιμιά. Ιδανικό για να φαγωθεί σαν σνακ ή σαν ενδιάμεσο γεύμα.
Συνταγή για εύκολη φανουρόπιτα: Τι υλικά θα χρειαστούμε
- 320 γρ. Ελαιολαδο και λίγο για το ταψί
- 320 γρ. Χυμός Πορτοκαλιού Φρεσκοστυμμένος
- 540 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο για το ταψί
- 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 160 γρ. Σταφίδες ξανθές
- 340 γρ. Άχνη Ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα
Κέικ φανουρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Τον λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Quarantini: Το δικό σου κοκτέιλ και το tip για να το απογειώσεις
Ένα δροσιστικό κοκτέιλ για να χαλαρώνεις το βράδυ που γυρίζεις στο σπίτι μετά τη δουλειά.
Τα tips για συνταγές κοκτέιλ είναι αυτά που τα κάνουν μοναδικά. Κάθε κοκτέιλ έχει το δικό του tip. Χαρακτηριστικό των Quarantini cocktails είναι η έξτρα «δόση» βιταμίνης C που περιέχουν!
Ας δούμε δύο πολύ απλές συνταγές.
Quarantini Vodka: Υλικά συνταγής
- 60ml vodka
- 15ml μέλι (1 κ/σ)
- 15ml χυμός λεμόνι ή lime (1/2 στυμμένο lime)
- 15ml νερό (1 κ/σ)
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Φέτα πορτοκάλι
- Τριμμένος πάγος
Quarantini Vodka: Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπρίκι φτιάχνουμε ένα πολύ απλό σιρόπι από το μέλι και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο, προσθέτουμε το ποτό, τον χυμό και τα φύλλα βασιλικού.
Τέλος, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι σας. Αν έχουμε shaker, κάνουμε την ανάμιξη εκεί και μετά μεταφέρουμε στο ποτήρι.Το Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και φέτα πορτοκάλι.
Tip: Αν θέλουμε λίγο πιο spicy το κοκτέιλ μας, βάζουμε μέσα στο σιρόπι λίγο φρέσκο τζίντζερ.
Μπισκότα μαλακά με σοκολάτα και ταχίνι
Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του 2019. Ψάχνεις για ένα γρήγορο και υγιεινό σοκολατένιο σνακ με υψηλή διατροφική αξία; Τα μπισκότα σοκολάτας με ταχίνι που έχω να σου προτείνω θα καλύψουν πλήρως την ανάγκη σου για γλυκό χωρίς να σε βαρύνουν. Μία πολύ θρεπτική συνταγή ιδανική για μεγάλους και παιδιά.
Μαλακά μπισκότα σοκολάτας: Τα υλικά της συνταγής
- 1/3 κούπας (80 γρ) ταχίνι
- 1/2 κούπα (100 γρ) ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα (100 γρ) καστανή ζάχαρη (μαλακή κατά προτίμηση)
- 1/2 κούπα (100 γρ) ζάχαρη
- 1 κουταλιά (20 γρ) μέλι
- 1 1/2 κουταλάκια βανίλια υγρή
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι εσπρέσο στιγμής σε σκόνη ή απλό στιγμιαίο καφέ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό περίπου 60-65 γρ
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κούπες (190 γρ) αλεύρι για όλα
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, κομμένη με μαχαίρι σε ακανόνιστα κομμάτια
- Νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα προαιρετικά
Μαλακά μπισκότα σοκολάτας: Εκτέλεση της συνταγής
Χτυπήστε με αυγοδάρτη ή με το μίξερ σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια, τον καφέ και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και προσθέστε τα στο μείγμα με τα υγρά.
Κρατήστε 24 ή 36 κομματάκια σοκολάτας και αναμίξτε τα υπόλοιπα με τη ζύμη.
Το μείγμα θα είναι μαλακό. Μοιράστε το σε 12 ίσα μέρη (βγάζει 12 μεγάλες κουταλιές παγωτού), βάλτε τα σε ένα μικρό ταψάκι ή σε πιάτο, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο κατά προτίμηση όλη νύχτα ή για 3-4 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.Ρολάρετε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλάκι και μεταφέρετέ το στο ταψί. Θα βάλετε 6 μπισκότα σε κάθε ταψί (γιατί θα απλώσουν).
Τοποθετήστε τα κομμάτια σοκολάτας που έχετε κρατήσει πάνω σε κάθε μπαλάκι και πασπαλίστε ελαφρά με λίγες νιφάδες αλατιού.
Ψήστε για 11 λεπτά. Τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν φουσκώσει και να δείχνουν ψημένα στις άκρες και λίγο άψητα στο κέντρο. Τότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα βγάλετε.
Χτυπήστε ελαφρά το ταψί πάνω στον πάγκο της κουζίνας 2-3 φορές ώστε να ξεφουσκώσουν τα μπισκότα και να αποκτήσουν τις πολυπόθητες «ζάρες»!
Μεταφέρετέ τα σε σχάρα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Η καλύτερη επιλογή για το brunch ή το πρωινό σας. Καλή σας όρεξη!
Αν ακολουθήσεις τις πανεύκολες συνταγές ,σίγουρα θα αλλάξει η καθημερινότητα σου και η διατροφή σου προς το καλύτερο, αλλά και ο τρόπος που βλέπεις τη μαγειρική. Εμπιστεύσου με, πιάσε κατσαρόλες και κουτάλες, άναψε κουζίνα και πάμε να μαγειρέψουμε!