Μουστοκούλουρα: Σε ποιον δεν αρέσουν αυτές οι μικρές αρωματικές μπουκίτσες; Αυτά τα τραγανά μουστοκούλουρα θα σε ξετρελάνουν. Αν έχεις την ευκαιρία να βρεις κάπου μούστο, μη διστάσεις να φτιάξεις την συνταγή που θα σου προτείνω και θα με θυμηθείς.
Τα μουστοκούλουρα εκτός από πεντανόστιμα είναι και φοβερά υγιεινά, καθώς η διατροφική τους αξία είναι εξαιρετικά υψηλή. Επομένως αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσένα που θες να ξεγελάσεις την πείνα σου με κάτι χορταστικό αλλά συνάμα υγιεινό. Ή για σένα που τα παιδάκια σου ζητούν συνεχώς γλυκό και θες να τους προσφέρεις κάτι καλύτερο από μία σοκολάτα.
Υλικά:
Αξίζει να γνωρίζεις πως τα δύο βασικά συστατικά του μουστοκούλουρου είναι ο μούστος ή το πετιμέζι αφού και τα δύο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του. Ο μούστος αλλά και το πετιμέζι προέρχονται από τα σταφύλια, ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, ο μούστος αποτελεί τον χυμό μετά το πάτημα των σταφυλιών, ενώ το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου δηλ. του χυμού των σταφυλιών.
Το σταφύλι, που είναι το κύριο συστατικό του μουστοκούλουρου, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως καλλιεργημένα φρούτα στον κόσμο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά.
Αποτελούν μια καλή επιλογή για το πρωινό σου γεύμα, μπορούν να καταναλωθούν σε περίοδο νηστείας και σαν σνακ ή ενδιάμεσο γεύμα. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν, δοκίμασε τα!