Μους σκολάτας, υλικά:
– 500 γρ. κουβερτούρα
– 2 κουταλιές βούτυρο
– 6 αβγά
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 σφηνάκι λικέρ
Μους σκολάτας, εκτέλεση:
– Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
– Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
– Ρίχνουμε 1-2 χούφτες από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
– Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.
– Μοιράζουμε τη μους στα μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
Μους σοκολάτα, ένα πρακτικό γλυκό για τις νοικοκυρές, που σερβίρετε στο ποτήρι. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!