Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακό μωσαϊκό είναι, με διαφορά, του Άκη Πετρετζίκη. Απλά, αγνά υλικά και η εμπειρία του διάσημου σεφ, συνδυάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή του Άκη:
Advertisement
Υλικά Συνταγής Μωσαϊκού
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κακάο
300 γρ. γάλα
250 γρ.βούτυρο
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. καρύδια
30 γρ. κονιάκ
Για τη σύνθεση
50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση Συνταγής Μωσαϊκού:
Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα 15-20 λεπτά να κρυώσει.
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και να βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ -3 λεπτά στα 800 Watt.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα σπάμε με τα χέρια μας. Παράλληλα πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με το κονιάκ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Για τη σύνθεση του μωσαϊκού
Απλώνουμε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε όλο το μείγμα.
Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με το κονιάκ και δίνουμε σχήμα στο μωσαϊκό μας.
Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Advertisement
Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς την καταπληκτική για παραδοσιακό μωσαϊκό συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Εμείς το μόνο που έχουμε να σας πούμε, είναι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση