Νηστίσιμο τζατζίκι – Εύκολη συνταγή: Βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής και οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν νηστίσιμες συνταγές. Σε περίπτωση που είστε ένας από αυτούς, υπάρχει λύση. Μπορείτε να κάνετε μία νηστίσιμη συνταγή από τζατζίκι, το οποίο μπορείτε να το έχετε σαν συνοδευτικό για διάφορα φαγητά. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δικαιώσει. Για όσους αναρωτιούνται από πού προέρχεται, η συνταγή… Ανήκει στον π. Παλαμά, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας στη Βέροια.
– 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
– 1 κουταλιές της σούπας ξύδι
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 αγγούρι
– Λίγο άνηθο
– Λίγο αλάτι
– Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Όμως, προσέχουμε να μη γίνει ο χυλός πολύ αραιός. Αυτό, διότι επιθυμούμε να είναι παχύρευστος. Το κόλπο για να αποφύγουμε το λάθος είναι πως σε περίπτωση που μας ξεφύγει λίγο νερό, να προσθέσουμε ταχίνι.
– Τρίβουμε στο ρεντέ το αγγούρι με τη φλούδα του.
– Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ, το χυλό, με το αγγούρι.
– Αυτό ήταν! Το τζατζίκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.