Η μηλόπιτα με κρέμα είναι μία ξεχωριστή συνταγή, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μέχρι και τους πιο απαιτητικού γευσιγνώστη.
Μηλόπιτα με κρέμα: Αυτή η εκδοχή θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο από την κλασική
Η μηλόπιτα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα γλυκά. Μας αρέσει πολύ η παραδοσιακή συνταγή, αλλά αυτή η ξεχωριστή μηλόπιτα με γέμιση βελούδινης κρέμας και ολόκληρες φέτες μήλων, θα σας αρέσει ακόμη πιο πολύ.
Είναι πραγματικά μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές της μηλόπιτας και είναι ένα γλυκό με πολύ εύκολη και οικονομική παρασκευή.
Φτιαγμένη από αγνά υλικά, είναι μία καλή πρόταση για κολατσιό στο σχολείο και τη δουλειά, ενώ μπορεί να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ σας.
Υλικά
γάλα 600γρ.
κορν φλαουρ 4 κουτ.σουπ
ζαχαρη 100 γρ.
βανίλια 1
Για την ζύμη
βουτυρο 200 γρ.
ζαχαρη 200 γρ.
αυγα 2
γάλα 200 γρ.
κανελά 1 κουτ.γλ.
γαρίφαλο 1 κουτ.γλ.
κονιάκ 1 κουτ.σουπ.
αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ.
κορν φλαουρ 2 κουτ.σουπ
Εκτέλεση για την κρέμα
Ξεκινάμε με την κρέμα γιατί θέλουμε όταν την βάλουμε στην πίτα μας, η κρέμα μας να είναι κρύα. Κρατάμε 1 φλ από το κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
Εκτέλεση για την ζύμη
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ, ακριβώς με την σειρά που σας λέμε στη συνταγή. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα μας το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα τσέρκι Νο 22 και βάζουμε μέσα την μισή ζύμη. Από πάνω βάζουμε την κρέμα μας κρύα και στην συνέχεια στρώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Μπήγουμε μέσα στο πάνω κομμάτι της ζύμης ροδέλες μήλου.
Στο τέλος, κόβουμε τα μήλα μας σε ροδέλες και τα χώνουμε μέσα στο πάνω ζυμάρι. Ψήνουμε την μηλόπιτά μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου, στις αντιστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις γίνει η μηλόπιτα, σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά, για να αφήσουμε την μηλόπιτά μας να κρυώσει.