Μιλφέιγ της τεμπέλας: Το καλοκαίρι έφτασε και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα δροσιστικό γλυκό. Σε περίπτωση που επιθυμείτε και εσείς να έχετε ένα αντίστοιχο γλυκό στο ψυγείο σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα, τα οποία βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
Μιλφέιγ της τεμπέλας – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Μιλφέιγ της τεμπέλας – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 3 πακέτα σφολιατίνια [θα τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ]
– 2 φακελάκια κρέμα στιγμής [κρέμα για μιλφέϊγ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής]
– 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
– 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
Μιλφέιγ της τεμπέλας – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγη μαργαρίνη και στρώνετε στη βάση τα σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά, και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να καλύψετε τρυπούλες.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού τη παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Μετά ξαναστρώνετε την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια.
– Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. – Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
– Για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο δροσερό: Κόψτε αρκετές φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε τις μέσα στην κρέμα. Κρατήστε μερικές για να στολίσετε το γλυκό σας.