Μιλφέιγ σε ποτήρι: Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο καιρός είναι ζεστός και η διάθεσή μας είναι σίγουρα ανεβασμένη. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μαγειρέψει κανείς ένα υπέροχο και πεντανόστιμο μιλφέιγ; Όχι, όμως, οποιοδήποτε μιλφέιγ, αλλά αυτό που είναι σε ποτήρι, ώστε να μπορεί ο καθένας να το απολαύσει όπου και όποτε επιθυμεί.
Μπορεί κάποιος να θελήσει να το φάει στο πάρκο της γειτονιάς του, στην παραλία ή ακόμη και στην παιδική χαρά, πηγαίνοντας το εγγονάκι ή το παιδί του για παιχνίδι. Επίσης, η παραπάνω τεχνική συνιστάται και για όσους δεν θέλουν να ασχολούνται με μαχαίρια.
Αυτό, διότι το μιλφέιγ σε ποτήρι αποτελεί μια πολύ καλή λύση. Το μόνο που θα έχει κάποιος να κάνει, είναι να ανοίξει το ψυγείο του σπιτιού του και απλά να πάρει ένα ποτήρι με γλυκό για να το γευτεί.
– 1 λίτρο γάλα
– 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
– 200 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
– 160 γραμμάρια κορν φλάουρ
– 2 βανίλιες
– 1 κρόκο αυγού
– 200 γραμμάρια σαντιγί
– 2 πακέτα μπισκότα σφολιατινια (500 γραμμάρια)
– Αρχικά, ανακατεύω με ένα σύρμα τη μαργαρίνη, την άχνη και τις βανίλιες μου.
– Στη συνέχεια, προσθέτω τον κρόκο.
– Έπειτα, τοποθετώ σε μια κατσαρόλα γάλα. Ρίχνω και το κορν φλάουρ και ανακατεύω ταυτόχρονα.
– Ακολούθως, ανακατεύω το περιεχόμενο της κατσαρόλας, έχοντας ανοίξει προηγουμένως το μάτι της κουζίνας μου. Συνεχίζω τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου πήξει, η κρέμα μου.
– Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το μείγμα με τη μαργαρίνη.
– Στη συνέχεια ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα μου σε ένα μπολ, το οποίο το σκεπάζω και το αφήνω να κρυώσει.
– Μετά, μοιράζω λίγη κρέμα στα ποτηράκια μου, βάζοντας μπισκότα και κάνω το ίδιο για τις δυο στρώσεις από πάνω τους.
– Στο τέλος προσθέτω λίγη σαντιγί, βάζοντας από πάνω και λίγο τριμμένο μπισκότο σε κάθε ποτηράκι.