Η γρανίτα πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη είναι η τέλεια πρόταση για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσιστική, ενώ μπορεί να γίνει εύκολα, καθώς απαιτούνται μόλις 10 λεπτά.
Υλικά
800 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
100 γρ. νερό
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και κάθε 1 ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη γρανίτα σε ποτήρια και σερβίρουμε.
Αν ψάχνετε την ιδανική συνταγή για γλυκό ψυγείου, τότε φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά. Με πλούσια κρέμα, μπισκότα και φράουλα!
Θα χρειαστείτε:
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
3 φράουλες, προαιρετικά
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com