Η γρανίτα πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη είναι η τέλεια πρόταση για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσιστική, ενώ μπορεί να γίνει εύκολα, καθώς απαιτούνται μόλις 10 λεπτά.
Η γρανίτα πορτοκάλι δια χειρός Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
800 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
100 γρ. νερό
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και κάθε 1 ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη γρανίτα σε ποτήρια και σερβίρουμε.
Νόστιμο, οικονομικό και χωρίς κόπο: Το ελαφρύ γλυκό ψυγείου με 5 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν ψάχνετε την ιδανική συνταγή για γλυκό ψυγείου, τότε φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά. Με πλούσια κρέμα, μπισκότα και φράουλα!
Θα χρειαστείτε:
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
3 φράουλες, προαιρετικά
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com