Μελαχρινό: Επιθυμείτε να κάνετε ένα γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε έτοιμο ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες από το σπίτι σας; Σε περίπτωση που αναζητάτε όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες από την εκτέλεσή της
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 ποτήρι νερού λάδι (σ.σ. εναλλακτικά αραβοσιτέλαιο). – 2 ποτήρια νερού ζάχαρη. – Ξύσμα από 1 πορτοκάλι. – 1 και 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι. – 1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ. – 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο. – 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σ.σ. όσο πάρει). – 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό. – 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα. – 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο. – 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο. – 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι.
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, το λάδι με τη ζάχαρη για 15′ έως 20′. – Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. – Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια. – Ανακατεύουμε, με ξύλινη κουτάλα. – Ρίχνοουμε τμηματικά, εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι. – Ανακατεύουμε, με την κουτάλα συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όπως του κέικ. – Λαδώνουμε το ταψάκι και πασπαλίζουμε, με αλεύρι. – Ρίχνουμε το χυλό μέσα. – Ψήνουμε το χυλό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45′-60′. – Όταν ροδοψηθεί επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. – Στα 45′, το τρυπάμε, με μαχαίρι για να ελέγξουμε, αν ψήθηκε. – Όταν το μαχαίρι βγει τελείως στεγνό, είναι ψημένο. – Το βγάζουμε από το φούρνο. – Αφήνουμε να κρυώσει. – Κόβουμε, το γλυκό μας. – Αν θέλουμε, ρίχνουμε στο γλυκό μας και σιρόπι.