Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και για την νηστεία της Σαρακοστής καθώς απομένουν σχεδόν 2 εβδομάδες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αρκετές από τις νηστίσιμες συνταγές δεν μπορούμε να τις βάλουμε και στην καθημερινότητά μας και μετά την νηστεία. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμους και νηστίσιμους λουκουμάδες με σιρόπι, σαν μπαστουνάκια και να είναι έτοιμοι σε μόλις 10 λεπτά.
Τραγανοί και νηστίσιμοι λουκουμάδες με σιρόπι, σαν μπαστουνάκια με φανταστική γεύση
Υλικά
Για τους λουκουμάδες
250 γρ. αλεύρι
150 ml νερό
150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό
1 πρέζα/ες αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά
Για το τηγάνισμα
Σπορέλαιο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. ανθόνερο
Οι νηστήσιμοι λουκουμάδες της τεμπέλας είναι μία εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή.
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.
Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.
Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
Ετοιμάζουμε τους εύκολους λουκουμάδες που θα βουτήξουμε στο σιρόπι.
Για τους λουκουμάδες
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά.
Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από ότι στους συνηθισμένους παραδοσιακούς λουκουμάδες.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια.
Οι νηστήσιμοι λουκουμάδες είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.
Βγάζουμε τους τραγανούς λουκουμάδες της τεμπέλας σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.