Καλοκαιρινό γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και μεγάλο γλυκό για να περάσετε τις ημέρες του καλοκαιριού; Κανένα πρόβλημα! Δοκιμάστε να φτιάξετε μελωμένες φρυγανιές, με κρέμα γάλακτος και κρέμα πορτοκαλιού και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
– Φρυγανιές (σ.σ. σε αναλογία με το ταψί σας)
– 1,5 ποτήρι ζάχαρη (σ.σ. 330 γραμμάρια)
– 1,5 ποτήρι νερό (σ.σ. 330 γραμμάρια)
– 1 φλούδα λεμονιού (σ.σ. προεραιτικά)
– 4 ποτήρια (σ.σ. 1 λίτρο) φρέσκο γάλα
– 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
– Μισό ποτήρι ζάχαρη (σ.σ. 100 γραμμάρια)
– 4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι (σ.σ. 1 λίτρο)
– 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
– Μισό ποτήρι ζάχαρη (σ.σ. 100 γραμμάρια)
– Απλώνουμε τις Φρυγανιές στο ταψί μας.
– Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα, με τα υλικά για το σιρόπι για περίπου πέντε λεπτά.
– Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, την κατσαρόλα.
– Ρίχνουμε τις φρυγανιές μας να μουλιάσουν στο σιρόπι.
– Βάζουμε σε ένα μπολ κορν φλάουρ και σε ένα άλλο ζάχαρη και κορν φλάουρ.
– Προσθέτουμε στο ένα γάλα και στο άλλο χυμό και ανακατεύουμε.
– Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπολ με το γάλα.
– Ανακατεύουμε έως ότου γίνει κρέμα.
– Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμε επάνω στις φρυγανιές, τις οποίες τοποθετούμε στο ψυγείο.
– Βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
– Προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ με το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
– Απλώνουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω στην κρέμα γάλακτος και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου δέκα ώρες.
– Αυτό ήταν! Το γλυκό σας είναι πανέτοιμο για σερβίρισμα!
* Συμβουλή: Εκτός από κρέμα από χυμό πορτοκαλιού μπορείτε να δοκιμάσετε κι άλλες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε ροδάκινο, λεμόνι και καρπούζι.