Γλυκό με ζελέ: Μία κλασσική, γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε και θα σας ταξιδέψει πίσω στα παιδικά σας χρόνια. Δοκιμάσαμε την καταπληκτική από τον Άκη Πετρετζίκη και σας την συνιστούμε ανεπιφύλαχτα. Όλες οι συνταγές του Άκη είναι καταπληκτικές αλλά αυτές για τα καλοκαιρινά παγωτά και τα καλοκαιρινά γλυκά είναι απλά άπαιχτες.
Γλυκό με ζελέ υλικά συνταγής
Γλυκό με ζελέ: Υλικά για το σιρόπι
- 300 γρ. νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κονιάκ
Γλυκό με ζελέ: Υλικά για την κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. γάλα
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κρόκο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο
Γλυκό με ζελέ: Υλικά για τη σύνθεση
- 200 γρ. ζελέ κεράσι σε σκόνη
- 400 γρ. βραστό νερό
- 400 γρ. κρύο νερό
- 26 φρυγανιές
Γλυκό με ζελέ εκτέλεση συνταγής
Γλυκό με ζελέ: Πώς κάνουμε το σιρόπι
- Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Γλυκό με ζελέ: Πώς κάνουμε την κρέμα
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Το βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
Γλυκό με ζελέ: Πώς κάνουμε τη σύνθεση
- Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 εκ. τις φρυγανιές φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
- Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές μας και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
- Το αφαιρούμε από το ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά και την εκτέλεση της εύκολης συνταγής. Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη, βήμα βήμα και τα αποτελέσματα πραγματικά θα δικαιώσουν τον κόπο σας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!