Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαμαδίστικα κουλουράκια γιαουρτιού: Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας

10:10
Newsroom

Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη και γλυκιά συνταγή, η οποία να χρησιμοποιείται για πρωινό και για απογευματινό; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι. Αυτό, διότι προσφέρονται για τις συγκεκριμένες ώρες και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ ή το ρόφημά σας. Αναλυτικότερα, οδηγίες για τη συνταγή:

Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Υλικά συνταγής

– 2 κεσεδάκια των 200 γραμμαρίων στραγγιστό γιαούρτι. – 1 κεσεδάκι σπορέλαιο. – 2 κεσεδάκια ζάχαρη. – 3 αυγά. – 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα. – 3 βανίλιες. – Ξύσμα από 2 πορτοκάλια. – 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ. – Περίπου 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής

– Στην αρχή ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. – Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε, το ζύμωμα για τα κουλουράκια. – Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι μαλακή, αφράτη, εύπλαστή και δεν θα κολλάει στα χέρια. – Όταν η ζύμη από τα κουλουράκια μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. – Όταν ξεκουραστεί η ζύμη μας, ξεκινάμε να πλάθουμε, με τα σχέδια της αρεσκείας μας. – Αφού τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα. – Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. – Τον κρόκο αυγού θα πρέπει να τον έχουμε διαλύσει σε νερό, προτού αλείψουμε τα κουλουράκια μας. – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. – Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις.

Advertisement
TAGS:
Advertisement