Τα μακαρόνια πάντοτε αποτελούσαν και αποτελούν, το αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων. Πόσο μάλλον όταν μαγειρεύονται σε φόρμα, με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά. Ωστόσο, η συνταγή δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα βήματά της.
Υλικά συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά
500 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά (σ.σ. νούμερο 5). 1 Ζωμός Λαχανικών. 110 γραμμάρια βιτάμ (επτά έως οκτώ κουταλιές της σούπας). 1 κομμένο σε μικρά κομμάτια πράσο. 1 φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον. 150 γραμμάρια χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα. 150 γραμμάρια πικάντικο και χοντροκομμένο κασέρι. 150 γραμμάρια χοντροκομμένο μανούρι. 150 γραμμάρια γλυκιά ξινομυζήθρα ή κομματιασμένη φέτα. 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ. 250 ml γάλα φρέσκο – Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά. 4 αυγά. αλάτι. πιπέρι. τριμμένη φρυγανιά.
Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά
1. Ρίχνετε πολύ νερό σε μια κατσαρόλα. Βάζετε λίγο χοντρό αλάτι και ζωμό λαχανικών. Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν aldente. 2. Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε άδεια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με λίγο ζεστό βούτυρο. 3. Σοτάρετε σε τηγάνι πράσο, κρεμμυδάκι, μπέικον, βάζοντας λίγο αλάτι και βιτάμ, μέχρι να μαλακώσουν. 4. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε τριμμένα τυριά, πιπέρι και ανακατέψτε. Στο τέλος αφήνετε το μείγμα. 5. Ρίξτε γάλα και κορν φλάουρ σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Βάλτε αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα με μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. 6. Βάζετε μείγμα αυγών, λαχανικών και τυριών σε κατσαρόλα, με τα έτοιμα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. 7. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ και έπειτα βάλτε από πάνω τριμμένη φρυγανιά. β. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα. 9. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά. 10. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 έως 15 λεπτά. 11. Αφαιρείται τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. 12. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.