Οι λουκουμάδες ή αλλιώς ντόνατς, που λαχταράς κάθε φορά που πηγαίνεις παραλία και βλέπεις τον πλανόδιο πωλητή, μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου.
Εάν ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα, οι λουκουμάδες γίνονται σκέτος αφρός και είναι ένα τέλειο σνακ, τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους.
600 γρ. Αλευρι
2 βανίλιες
2 αυγά
70 γρ. Ζάχαρη
11 γρ ξηρή μαγια
8 γρ αλάτι
260 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται, ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά.
Βάζουμε το ζυμάρι σε μπολ με λίγο λάδι, αλείφουμε και την επιφάνεια, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Ανοίγουμε το ζυμάρι και κόβουμε με το κουπ πατ ή με μια κούπα του καφέ και ένα μικρότερο ποτηράκι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Η Συνταγή είναι από κ. Foteini Kalikatzarou Mavrou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.