loykanoski-eykoli-syntagi-gia-piroski-me-loykaniko-poy-ginetai-sti-stigmi-kai-trogetai-meta-manias-25075
10:41

“Λουκανόσκι”: Εύκολη συνταγή για Πιροσκί με λουκάνικο που γίνεται στη στιγμή και τρώγεται μετά μανίας

10:41
Χριστίνα Προφαντή

Τα πιροσκί με λουκανικάκι ή αλλιώς “λουκανόσκι” είναι ένα αγαπημένο αλμυρό σνακ, τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους.

Advertisement

Πιροσκί με λουκανικάκι: Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

Είναι μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, για πρωινό, για τη δουλειά, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τα παιδικά πάρτι και γενικά όποτε θέλεις να βάλεις κάτι ελαφρύ στο στομάχι σου.

Advertisement

Advertisement

Υλικά

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 αυγό

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι

Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει.

Λουκανικάκια

Εκτέλεση

Σε μπώλ βάζουμε πρώτα το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Advertisement

Ρίχνουμε ένα-ένα όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι με το αλάτι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.

Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από την ζύμη την ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας βάζουμε μέσα ένα λουκανικάκι και κλείνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν.

Τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι. πχ βάζουμε περίπου 1 λίτρο ηλιέλαιο και ρίχνουμε 4 πιροσκί στο λάδι για να προλαβαίνουμε να τα γυρνάμε χωρίς να καούν.

Advertisement

Τρώγονται σε 3 με 4 λεπτά το πολύ.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Χαντζή-Αυγέρη‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.