lachtaristo-psito-sto-foyrno-me-portokali-damaskina-kai-koniak-idaniko-gia-tis-meres-ton-giorton-59216
13:45

Λαχταριστό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών

13:45
Newsroom

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ: Θέλετε να κάνετε μία ψαγμένη, οικονομική, εύκολη και γευστική συνταγή; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε και να ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά

– 1 κούπα κονιάκ

– 1/2 κούπα ελαιόλαδο

– 1 κούπα πορτοκάλι χυμό

– 2 κούπες νερό

– 200 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα

– 200 γραμμάρια ξερά βερίκοκα

– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας

– Δενδρολίβανο

– Θυμάρι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Advertisement

Ψητό στο φούρνο με κονιάκ – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μας.

– Σβήνουμε με κονιάκ.

– Ρίχνουμε χυμό, νερό και μυρωδικά.

– Βάζουμε το κρέας στη γάστρα ή το πυρέξ.

– Σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους εκατόν ογδόντα βαθμούς Κελσίου.

– Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

– Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

– Βράζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα για περίπου πέντε λεπτά.

– Βγάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

– Βάζουμε τα δαμάσκινα και τα βερίκοκα δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας, το οποίο έχει κοπεί ήδη σε φέτες.

– Διαλύουμε το κορν φλάουρ, με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμί.

– Ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.

– Περιχύνουμε, με σάλτσα, το κρέας.

Advertisement

Advertisement