lachtaristo-kotopoylo-me-christoygenniatiki-gemisi-poy-tha-xetrelanei-syggeneis-kai-filoys-fetos-stis-giortes-60553
12:20

Λαχταριστό κοτόπουλο με Χριστουγεννιάτικη γέμιση που θα ξετρελάνει συγγενείς και φίλους φέτος στις γιορτές

12:20
Newsroom

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να ετοιμάσετε μια ξεχωριστή συνταγή για το τραπέζι των Χριστουγέννων; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα της συνταγής, τα οποία θα σας φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 μεγάλο κοτόπουλο

– 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

– 10 μεγάλες φέτες καπνιστό μπέικον

– 150 γραμμάρια συκωτάκια πουλερικών

– 1/2 ποτηράκι μαυροδάφνη

– 4-5 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες

– 1 ποτηράκι κονιάκ

– 10-15 βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

– 1/2 ξινόμηλο, σε κύβους

– 2-3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο κουκουνάρι

– 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο

– Ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Advertisement

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Τοποθετούμε κονιάκ και σταφίδες σε μία κατσαρόλα για να βράσουν.

– Σκεπάζουμε το καπάκι, μετά τη βράση.

– Τοποθετούμε συκωτάκια πουλερικών, με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε ταψί.

– Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

– Τοποθετούμε ελαιόλαδο, βούτυρο και κρεμμύδι για να το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα.

– Τοποθετούμε κιμά και σβήνουμε, με μαυροδάφνη.

– Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

– Προσθέτουμε ψητά συκωτάκια, κάστανα, κουκουνάρι, σταφίδες και ξινόμηλο.

– Ανακατεύουμε.

– Προσθέτουμε θυμάρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

– Ανακατεύουμε.

– Πλένουμε το κοτόπουλο.

– Βάζουμε στο εσωτερικό του το υπόλοιπο κονιάκ, αλείφοντάς το και βάζοντας επίσης αλάτι και πιπέρι.

– Βάζουμε γέμιση στην κοιλιά του και έπειτα το ράβουμε.

– Καλύπτουμε το κοτόπουλο με μπέικον.

– Δένουμε το κοτόπουλο με σπάγκο για να μη διαλυθεί στο ψήσιμο.

– Βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο.

– Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί.

– Βάζουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

– Ψήνουμε το κοτόπουλο στος 140 βαθμούς Κελσίου για δύο ώρες.

– Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.

– Ψήνουμε το κοτόπουλο για ακόμη 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Advertisement