Η πατατοσαλάτα είναι μία εύκολη συνταγή, όπως όλες οι σαλάτες, αν και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για το βράσιμο της πατάτας, δηλαδή τουλάχιστον 40 λεπτά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να γίνει πιο γρήγορα.
Αντί να βράσετε τις πατάτες ολόκληρες, πρώτα τις καθαρίζετε και μετά τις κόβετε σε ροδέλες. Οι ροδέλες δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτές γιατί θα λιώσουν, αλλά ούτε και πολύ χοντρές γιατί θα αργήσουν να βράσουν. Στη συνέχεια, τις πλένετε και τις βράζετε σε νερό που ήδη έχετε βράσει. Σε 20 λεπτά οι πατάτες θα είναι έτοιμες. Όσο βράζουν εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζετε 2 αβγά, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και φτιάχνετε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη και αλάτι. Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις σουρώνετε προσεκτικά για να μη λιώσουν και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το μείγμα με ελαιόλαδο και μαϊντανό και το περιχύνετε στο μπολ με τις πατάτες όπου έχετε ρίξει και τα βραστά αβγά κομμένα στα 4.