Γεμιστές κρέπες φούρνου – Εύκολες συνταγές: Θέλετε να ικανοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μαγειρεύοντας μία γευστική, οικονομική, εύκολη και γρήγορη συνταγή; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να τους φτιάξετε γεμιστές κρέπες στο φούρνο, με σάλτσες και είναι βέβαιο πως θα τους «μαγέψετε».
– 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 πρέζα ζάχαρη
– 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και κρύο
– 3 φέτες μπέικον
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι μέτριο
– 300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
– 500 γραμάρια σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο
– 250 γραμμάρια ανθότυρο
– 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
– 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
– 1 αυγό
– αλάτι
– πιπέρι
– 3 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
– 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
– 1 πρέζα ζάχαρη
– αλάτι
– 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– αλάτι
– 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
– Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
– Βάζουμε και γάλα, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και έπειτα τα χτυπάμε ξανά.
– Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο, για περίπου εξήντα λεπτά.
– Βουτυρώνουμε το τηγάνι.
– Ρίχνουμε λίγη ποσότητα μείγματος και το απλώνουμε.
– Ψήνουμε για περίπου 1,5 λεπτό την κρέπα από τις δύο πλευρές.
– Ζεσταίνουμε το τηγάνι.
– Βάζουμε ψιλοκομμένο μπέικον, το οποίο σοτάρουμε για δύο, με τρία λεπτά.
– Το βάζουμε σε ένα πιάτο.
– Στο τηγάνι τοποθετούμε λάδι και βάζουμε φέτες κρεμμυδιού, μανιταριών και τα σοτάρουμε.
– Αφαιρούμε υγρά από το σπανάκι, πιέζοντάς το.
– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ανθότυρο, αυγό και τριμμένα τυριά.
– Προσθέτουμε σοταρισμένα λαχανικά, μπέικον, αλάτι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
– Γεμίζουμε τις κρέπες με γέμιση.
– Ρολάρουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε σκεύος.
– Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και σε αέρα.
– Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
– Σερβίρουμε, με σάλτσα τυριού.
– Αν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω και παρμεζάνα.
– Τοποθετούμε, τα υλικά μας στην κατσαρόλα.
– Βράζουμε τα υλικά μας για 15′ και σε μέτρια φωτιά.
– Βάζουμε όλα τα υλικά, πλην του τυριού στην κατσαρόλα.
– Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
– Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τυρί.
– Ανακατεύουμε.
– Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τις κρέπες στην κατάψυξη.